Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Saturday, July 9, 2011

Kalau aku bukan Student, aku adalah seorang Accountant Assistant


Ya! Kalau aku bukan seorang pelajar @ student, aku adalah seorang pembantu akauntan @ accountant assistant! Kenapa? Why?

Ok, ceritanya begini, Jun 2010(tahun lepas) aku telah ditawarkan program Certified Accounting Technician(CAT) di Institut profesional Baitulmal(IPB). Boleh klik SINI kalau tak tau lebih lanjut. CAT ni adalah sijil profesional. Setelah diiktiraf ahli CAT, aku boleh letak CAT ni kat hujung nama aku. Tak boleh bayang? alah macam profesor letak PhD kat hujung nama diorang tu la..... Hah dah nampak kan..... Hahahaha..... Lagi satu CAT ni melayakkan aku untuk menjadi seorang pembantu akauntan.... Bukan akauntan la.... Kalau nak jadi akauntan kena lulus ACCA(boleh Google kalau tak faham) la..... Sebelum tu kena ada degree dalam Accounting..... Kiranya kalau aku dapat ACCA ni, cita-cita aku nak jadi akauntan hampir tercapai la.... Sebab lepas dapat CAT, alu boleh terus sambung ACCA Tahap 2..... 

Tapi semua tu tak terjadi.....Kenapa? Boleh baca kat SINI. Tapi takpe aku taip jugak. hahahahaha.... Sebabnya aku adalah seorang anak yang baik, yang dengar kata mak..... Mak aku suruh stay kat matrik je.... Sekarang dah habis matrik pun..... Tengah tunggu nak sambung degree.....15 Julai depan keputusan UPU keluar..... Nanti aku tau la nak dapat sambung universiti mana..... Dapat program apa..... Sabar..... Sabar...... Seminggu je lagi.......

Kalau nak join contest ni, boleh klik SINI.

11 people drop their comments!:

hawiz said...

sabar2..insyaALLAH.

NA_SR said...

owh... matrik jgk ye? matrik mana? sama la, saya bdk sains hayat.. salam kenal..... =)

teciq said...

all da best 4 da contest!

fuhhh! sama2 la ye kte tunggu kedatangan 15 julai ni..huuu ^^

iMBobo said...

semoga dpt tmpt di univ terkemuka..

Ahmad Haziq Azlan said...

@iMBobo: terima ksih...

@teciq: sama2 kita tunggu 15hb ye...

@ NA_SR: saya matrik perlis...kmp....akaun....salam kenal...

@hawiz: teringin nak jadi lecturer jugak la.....

NA_SR said...

owh.. salam kenal jgk.. dari kmns..huhuu

Подтверждаю said...

as salam..hehe~
amik la kos macma pakcik! tapi er..kat malaysia, masih baru lagi. hehe. bab gaji, memang sedap, nak umrah banyak kali dalam setahun pun, boleh ;)

welding enginering. ni bukan cekai2. ni yang berkaitan dengan industri minyak dan gas, ketenteraan, dsb,. best!!

tapi risikonya, hehe..tak bernasib baik, nyawa menjadi pertaruhan.

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/apabila-aku-meminati-drama-dan-filem.html

semoga berjaya menempatkan diri kat universiti

=)

Ahmad Haziq Azlan said...

terima kasih pak li....malangnya saya memang tak minat sains la....lagi pun saya dah aliran perakaunan, tak boleh apply kejuruteraan...

Ahmad Haziq Azlan said...

tak sangka menang....
terima kasih atuL~~~~

Anonymous said...

The hold is one of numerous accessories that can be utilized on the Canon 5D.
National Space News Examiner - National Photography Examiner - Cleveland Astronomy Examiner.
I love taking pictures of insects and flowers in ways that most
people miss.

Stop by my webpage - canon 5d mark iii review

Anonymous said...

Typically the t100577 Nest Learning Thermostat can be described as modern newer sorts of thermostat.
Sometimes, the bargains can be found at different stores, so shop around in your neighborhood stores for the best deal.
It's african american and roughly how large a new football; the actual converter operates if the machine is for the cool placing, and also the thermostat is set for a frigid temperatures.

Here is my web site ... nest thermostat

SPONSOR

Ad