Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Wednesday, July 20, 2011

"Hi, how are you" Punya Angkara!


Assalamualaikum wbt dan salam 1Malaysia. Rasanya semua orang dah tau kan mengenai virus "Hi, how are you". Sedap kan nama dia. Siaplah agaknya yang bagi nama agaknya ya? Hhhmmmmmm........ Entah la..... Siapalah agaknya yang menciptanya ya? Memang minta kaki orang tu kan.......

Ok, Ok, kita buat-buat cool ya...... Virus ni memang aniaya semua pengguna Facebook, terutamanya AKU! Ya! AKU! Apa yang virus ni dah buat? 3 hari lepas muncul IM dari seorang member dari Facebook. Selama ber-friebd dengan dia tak pernah tegur pun, jadi bila dah te\iba-tiba speaking, kira terus percaya la itu dia.... Rasanya semua orang pun dah tau kan apa yang akan terjadi apabila mesej itu dibalas. Ok, fine! Aku dah klik link bodoh tu!

Wah~~~~ Betul ke aku masuk Youtube ni? Siapa yang rajin sangat upload video yang ada muka aku? Eh, tajam betul mata budak ni boleh ditect aku. Tapi kan, aku ni KMP, engkau ni KMJ. Musykil...... Musykil..... Eh Eh tak boleh play video? Tak pernah jadi macam ni pun..... What the fish! Ahmad Haziq in leading role? video haram jadah apa ni? Aku jadi mangsa edit video porno ke?

"You need to download adobe flash to play this video". Fine! Tak kira! Aku nak tengok jugak video lucah aku yang pertama! Bukan senang aku nak masuk video lucah macam ni..... Selalu mat saleh je yang selalu tunjuk muka dalam video macam ni......

Avast Warning! Threat detected! Hah? What the hell is happening right now? This sholdn't be happening! No1 No! No! Errr...... Apa yang dah jadi tadi? Lalu aku buat wall post, tanya kat budak perempuan tu. Bla... Bla.... Bla.... Eh bukan kau? Apa? Tadi kau tak boleh login Facebook? Habis tadi siapa? Hacker? Spammer? Virus? Ya! Virus!

Apa yang virus ni dah buat kat latop aku? Sekarang aku dah tak boleh nak login Facebook! Mungkin virus tu sedang menyalah guna akaun aku sewaktu aku tak boleh login. Apa lagi? Ah ini memang tahi! Sejak petang semalam latop aku ni dah buat hal! Cursor tak bergerak pun.... Try cucuk mouse kejap. Eh boleh pulak. Huh latop kau dah jahanam!!!!!!!!!!!!!! Sial kau virus!!!!!!!!!!

Apa lagi kesan virus ni? Seorang rakan telah mengatakan yang dia sekarang dah tak boleh muat turun apa-apa fail. Ada juga yang kata latop dia akan berlaku auto restart. Ini kau punya angkara virus sialan!!!!!!!!!!!!

Kepada semua pengguna Facebook di luar sana, andai anda menerima mesej yang bermula dengan "Hi, how are you" ataupun ayat lain yang menggunakan bahasa Inggeris, sila selidik terlebih dahulu sama ada itu adalah rakan anda yang sebenar. Tak pun, senang cerita, abaikan sahaja mesej tersebut. virus itu memang tidak akan mengenal erti putus asa. Andai anda masuh belum terkena, dia akan menggunakan beberapa kaun yang berbeza untuk menyerang anda. Kalau korang dah terkena macam aku, dia dah tak kacau dah. Selamat jaga diri ya semua..... 

Nak lawan virus ni??? Klik SINI!

6 people drop their comments!:

aizamia3 said...

insyaAllah akan lebih berhati-hati tapi kalau dah terkena.. mau terduduk dibuatnya.. uwaaaa.. membayangkan lappy rosak..

Qaseh mYra said...

saya pon terkena jugak...fesbuk pon x bley bka..tp lecturer saya bgtau, sape2 yg dah klik link tu kena frmat blik lptop.. sbb virus dah serang..

Ahmad Haziq Azlan said...

rasa nak karate je kan sape yang lepaskan virus ni semua...

Famili Ceria said...

aku dia tak naik kot chat..dia muncul ikot Private Message...tapi dia tak pernah lagi la hantar link virus tue..

Mai la lawat blog saya:
http://depalma-sp.blogspot.com/

Ahmad Haziq Azlan said...

memang la....dah ang tengah off chat masa tu....

dang intan duka said...

uish!!!
takutnya... huhuhu


peace

SPONSOR

Ad