Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Friday, July 1, 2011

Formula Kejayaan (Persamaan Linear)


Assalamualaikum wbt dan salam 1Malaysia. Kali ini saya ingin kongsikan satu formula mudah untuk berjaya. Semua orang tahu kan nak berjaya, bukan mudah. Usaha kena lebih. Tak kisah la dalam pelajaran atau perniagaan. Jika mahu melangkah jauh, kita jarus ambil alternatif terbaik untuk berada lebih hadapan daripada orang lain. Bagi yang akan mengambil peperiksaan, jangan tunggu lama-lama. Jangan malas! Rebut segala peluang yang ada. Bagi yang berkecimpung dalam bidang yang lain, anda juga tidak patut berputus asa. Jangan pandang belakang. Terus maju melangkah ke hadapan. Tiada apa yang menanti kita pada masa lampau. Yang opasti sinar harapan sedang menerangi masa hadapan kita nanti.


Formula Kejayaan:

i. ∑Cekal + Rajin - √Malas ÷ Masa x Usaha(∞) = Kejayaan + Kepuasan – Kesedihan(Kegagalan)

ii. Kejayaan ≠ Kegagalan





 Manfaatkanlah formula ini demi masa hadapan yang cerah


7 people drop their comments!:

Подтверждаю said...

as salam..
baguih! idea dari rumus math. hehe~
haish!! pakcik dah dapat idea!

haha! nanti pakcik bagi backlink kat entri nih. insya'Allah..

tapi tak kompem aa berapa ramai ayng masuk. huhu. pakcik jarAng PROMO entri. adei

Ahmad Haziq Azlan said...

terbaik la pakcik...
trimaz~~~
aish
blog pakcik ramai giler orang masuk...

Подтверждаю said...

tak aih. mana ramai.sikit je. yang masuk pun kebanyakkannya liat nak komen. ramai yang datang cuma nak baca entri, atau ceduk idea. haha~
selebihnya datang dari google

macam pakcik, datang sini pun, komen juga. ceduk idea pun ada. tunggu la nanti~ ada entrinya. hahaha~

=p

Ahmad Haziq Azlan said...

trimaz pakcik

ayim said...

nk tanye stu soalan mudah..
klu diberi 4.64z =1830
brape kah nilai Z????

ayim said...

hope jwb scepat mngkin ye? dh lpe lh

Ahmad Haziq Azlan said...

4.64Z=1830
Z=394.40



harap ayim dapat jawapan ni.
awak tak letak blog dalam blog, tak dapat nak jejak kembali

SPONSOR

Ad