Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Friday, July 15, 2011

Penantian Tamat : UTM Dalam Genggamanku

12.10 tengahari tadi, klik-klik laman semakan UPU. Masuk nombor IC, masuk nombor matrik. Huh? Hah? What the fish? Terkedu. Terdiam. Entri INI ternyata penuh dengan komen membina. Apakah perasaanku? Hampa yang teramat sangat! Seriously, termenung aku 3 jam. Sesiapa pun aku tak bagitahu. Harapan menggunung hancur macam itu je. Nak lain, dapat lain. Apa boleh buat.... Dah rezeki...... Jangan dipersoal.....


Ini adalah permohonan UPU yang asal. Target nak dapat salah satu daripada 3 yang pertama. Malangnya tak dapat..... Sekali dapat......


Pilihan ke-8!!!!!!!!!!!!! Pilihan terakhir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jauh lari dari target.... Kecewa.... Terkelu lidah.... 3 jam termenung wo...... Ye la..... Tak sangka nak dapat...... Dah la jauh di selatan.... Rumah di Perak, sekolah di Pulau Pinang, matrik di Perlis, universiti di Johor? Tawaf 1 Malaysia dah ni.... 

Lepas jam 3 petang tadi baru aku tenang dan menerima kenyataan. Bila share dengan Azri, dia puji sebab dapat UNIVERSITI PENYELIDIKAN. Aku tak nampak pun apa kaitannya dengan kursus yang aku dapat. Entah apa yang aku nak selidik pun aku tak tahu. Bila share dengan kawan-kawan yang lain pun mereka puji. Siapa tak puji, UTM kan antara universiti yang top di Malaysia.

Aku ambil pujian semua orang sebagai pengubat hati. At least aku boleh poyo kat Haneff kawan baik aku ni. 19 tahun dia hidup dalam Perak tak keluar-keluar. Yes Yes Yes! Hahahahahahaha...... Aku dah penat lah round 1 Malaysia ni. Dari utara ke selatan aku menjelajah. Haneff kata abangnya ada belajar di UTM sekarang. Entah tak kenal tak pernah jumpa lagi. Kakak & adik dia pernah la jumpa.

OK, hati sudah tenang..... Alhamdulillah..... Inilah rezeki yang Allah bagi..... Beruntung tak dapat kursus lelong(dapat yang kita tak minta) mahupun gagal ditawarkan apa-apa. Bagi yang berjaya, kita sama-sama bekongsi kegembiraan ya.... Bagi yang gagal, jangan lupa buat rayuan dan berdoa kepada Allah agar dikurniakan peluang untuk melangkah ke alam universiti. Jika masih tiada rezeki di IPTA, mingkin anda patut ke IPTS atau tunggu sahaja intake yang seterusnya. Ok bye!

Nota kaki: Lega~~~~

21 people drop their comments!:

Syaza Nadhirah said...

untung lahh dari perlis ke johor , haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Terima seadanya dan cuba berfikir positif yer..

tak semua yang kita ingini akan kita miliki dan apa yg kita tak nak tu sebenarnya adalah terbaik untuk kita..

Allah dah atur cukup cantik untuk kita cuma semua terpulang pada kita macam mana nak mencorakkannya..

dengarlah nasihat kakak kepada adiknya ni yer =P

Shaherah said...

johor... kita boleh berjumpa nanti ^_^

PeRmAtA bIrU said...

wah tahniah..kat mana kita belajr pon sama saja.. yang penting ilmu dan semangat untuk terus berjaya... ok..:)

ainina jelani said...

saya UTM, boleh jumpa lah

Leysa JL said...

waa, congratss!
ok pun course pengurusan, byk peluang pekerjaan..

Ahmad Haziq Azlan said...

terima kasih ya semua~~~~

amny said...

waaa...tahniahh....dapat utm !! utm universiti bukan calang2 taw...wuuu..jeles....dulu harap sangat dapat sana..tp xde rezeki..:'(

goodluck taw..:)

zatiey said...

tahniah..blajar leklok..chaiyok2!!

Fiffy said...

UTM best. Rindu UTM.

Gua baru grad mei hari tu.

Good luck!

lilypelangi said...

tahniah ! :)

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

congrats bro...dapat merantau kat negeri org la best..byk kenangan nanti...heee~

.fahmi. said...

tahniah diucapkana!!!
gud lux!!!

btw, thanks singgah blog!
;]

sudh follow blog anda

Rafidah Farhana said...

kau macam kawan aku gak, dapat pilihan yang tak terjangka. Aku rasa kalau kau terima sepenuh hati, kau mesti boleh berjaya punya.

Baguslah kau dah fikir positif, all the best :)

CikMiMiey said...

tahniah dapat gak masuk u tuh ! huhu

Подтверждаю said...

as salam..
tahniah!

UTM~ hehe. jadi junior keroro dengan nad itik kuning

=P

jangan sedih. setiap satunya, ada hikmah disebaliknya. walupaun tak seperti yang kita impikan, apa yang lebih dari yang tak kita ketahui, hanya Dia Maha Mengetahui..`

pengurusan ( pemasaran ), juga ada tempat dalam industri minyak dan gas.

jangan bersedih. ramai je safety officer ada ijazah pengurusan.
berkait rapat dengan warehouse. ada lagi cabang2 nya

Ahmad Haziq Azlan said...

ala Pak Li ni.....
tak bagi bagi semangat langsung....
tapi takpe, adik dah ok .....
nak go on je....
takde hal dah....

SuzaDin said...

hai awk ... xpelah nk wat cmner kn kena redha jelah ... sy pown dak utm gak hehehe

Luqaz™ said...

tahniah :)

Ahmad Haziq Azlan said...

thankz luqman....
jumpa d johor nanti ok
hoho

Farhan Hanif said...

tahniah...jumpa di sana...=D

SPONSOR

Ad