Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Sunday, July 17, 2011

Jom Karaoke Lagu Fanatik!

Ok, ini adalah entri malas. Dah dua hari tak update blog. Buka, tengok komen, kemudian tutup semula. Sibuk satu hal. Tak ada idea sebenarnya. Ok, komer dah tahu kan teman dah dapat tempat di UTM dari entri INI. Sebagai pengubat hati yang luka, jom karok beramai-ramai! Hahahahahaha...... Pape ntah kau ni Lan.... Tak ada kerja dah la tu....

Tajuj lagu, Fanatik. Penyanyi, KRU. Entah dah berapa puluh tahu lagu ni. Tak tipoooooooo.......... Lagu ni memmang best. Tak percaya? Dengar sendiri la.... Joam karaoke beramai-ramai~~~~ Jumpa pulak video karaoke ni..... Jom layan~~~~~~~~

Banya kali ulang dengar lagu ni tapi tak bosan jua. Ewah~~~~



Fanatik

Artist: KRU
Ke tepi, ke tepi gergasi sudah kembali
Menerap revolusi tergempar industri
Dari 92 hingga 7 tiba
Perjuanganku aku akan tetap terus bersama

Kini irama bertahta membina empayar
Program utama untuk menakluk dunia
Tak gentar dengan misi walaupun kontroversi
aku rela mati dari hidup penuh hipokrasi

Setengah dekad daku mengembara
Setengah nyawa telah diduga
Namun tetap teguh bersama
Iramaku tak akan mati
Selagi membara semangat ini
Ku laung ku kibarkan panji
Semua punya misi sendiri

Antara permata dan kaca
Terpulang pada penilainya
Namun satu seni itu
Subjektif pada individu

Kadangkala gersang di jiwa
Tertekan dengan isu propaganda
Ada yang mengaku wira
Tapi sebenarnya gila

Semuanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Segalanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Ku katakan oh...

Jangan di sini oh jangan di sana
Mengapa ada saja tak kena
Bukakanlah mata bukakan minda
Dunia lebih daripada pancaindera

Di sini dan satu negara
Iramaku terus bergema
Mana saja ku berada
Terima kasih pada semua
Biar apa kata mereka
Engkau dan aku tak perlu gusar
Moga mereka kan sedar
Diam adalah pintar

Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar
Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar

Di belakangku kumpulan bersatu...DANCEKRU
Intro INDIGO dan juga ELITE
Melangkah maju ke arah irama baru
Agresif, elektif agar mereka tahu
Tak berundur berganjak walau setapak
Selagi DJ memutarkan rentak
Seluruh Asia kini terasa mania
Berdentum rancak gendang bergegar
Bersatu padu itulah ikrar
Rasakan kuasa tenaga muzik sebenar

5 people drop their comments!:

Подтверждаю said...

as salam..
karoke!!!

cuba bagi lagu jiwang sikit.
haha~ lama dah pakcik tak layan lagu jiwang. ekeke~

Ahmad Haziq Azlan said...

nak tuju lagu boleh?

Shaherah said...

wah lagu ni lame gler dh x dgr.. ^_^

Rafidah Farhana said...

Fuh ! Kau karoke lagu ni ?
Bapak ah susah nak follow. Aku biasa karoke lagu lama je.

Ahmad Haziq Azlan said...

lagu ni tahun 90an punya tak silap.bukan lagu baru

SPONSOR

Ad