Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Sunday, October 30, 2011

Pak Arab hampa tak dapat Nasi Goreng

Jam 9 lebih tadi baru balik dari makan di Student Corner, Sri Pulai, Johor. Bunyi macam jauh je kan. Takde la jauh mana. Sekitar 500M dari kolej je. Tu pun jalan kaki je. Nak naik motorsikal, tak ada plak.... Maka bertambah-tambah la jasa tulang kaki 2 kerat ni.....


Selepas Maghrib dalam jam 7.30 tadi dah gerak berjalan. Sorang je...... Member semua takde.... Bukan takde kawan, tapi yang ada yang tak pergi la, dah makan la, ada event luar, mintak bungkis la..... Macam-macam la.... ah lantak kau! Aku lapar! Aku nak makan! Baik aku jalan sendiri. tak payah nak tunggu sape sape. habis makan, terus je balik.




Aiseh tak sangka malam ni ramai orang plak. Malangnya ramai dengan pakcik² negro dan kulit hitam. Ada beza ke? Ah yang pasti mereka memang student post graduate foreigner ntah dari mana mana. barangkali dari dari Somalia dan Afrika pun ada sama. Kalau dah ramai tu paham paham je la ye. Nak tunggu order sampai tu memang berjanggut la.......................................


Kawan mintak bungkuskan nasi putih dengan telur bungkus. Nak bagi senang, awak pun order la menu yang sama. Air Milo Ais. Memang berbulu la aku tunggu order. Sempat layan berita TV3. Dekat² 830 baru sampai. air milo tu pun tinggal suku. ikutkan nak je abeskan terus sebagai tanda protes!!!!! Lambat benor nunggu weyh~~~~ 




Dalam 8.45 datang 2 orang pak arab. aku tembak je pak arab. entah² diorang tu datang dari tehran ke, yaman ke, iraq ke..... Bukan aku tau pun..... Yang stok muka ala² arab tu la aku pak arab. kat mata aku ni diorang ni semuanya sama je takde bezanya..... Barangkali deme nampak Student Corner ni penuh ramai dengan pelanggan, deme pon cabut lari. Kenapa awak kabo yang deme ni kempunan nak makan nasi goreng? Sebab menu utama kat sini adalah nasi goreng selain nasi putih. Sapa² yang datang sini memang akan mintak nasik punya la..... Jarang nak mintak benda lain..... Tak pernah nampak pun......


Jadi kepada sesiapa nak makan nasi kat Student Corner, sila rancang perjalanan anda. Menu akan siap minimum setengah jam tu pun kalau ramai. Kalau sikit mungkin lagi cepat. Apa yang best sangat kat sini? Murah? Sedap? Ah biasa² je...... Tapi yang penting KUANTITI!!!!! ya, memang kuantiti yang banyak. Kalau nasik tu memang nasik bukit la. Balik pun kenyang je..... Komer mesti dah biasa makan luar kan. Selalu komer dapat nasi sikit je kan. padahak dah bayar punya mahal. Tapi kat sini, harga sama je macam kedai lain, tapi kuantiti tu banyak. memang berbaloi-baloi~~~~

8 people drop their comments!:

IMANSHAH said...

salam

nasi goreng sedap woo

Ahmad Haziq Azlan said...

nasik goreng kat sini boleh tahan la sedap.....

alif ismail said...

hurm...baru je tadi alif makan nasi goreng ayam masak merah...huhu

Ezad Skytech said...

kalau murah...kuantiti pun banyak..memang situ je la jadi pilihan kan....heee~

Ahmad Haziq Azlan said...

wah nasik goreng dengan ayam masak merah sedap tu

Ahmad Haziq Azlan said...

muarah pkus banyak memang menarik perhatian la...

iMBobo said...

makan nasi je?lauk xde?

Ahmad Haziq Azlan said...

dalam nasik tu dah penuh dengan ayam,daging, telur
tu la lauk dia

SPONSOR

Ad