Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Thursday, May 5, 2011

CONTEST RIBEN PUTIH : SI RABUN





Assalamulaikum wbt dan Salam 1Malaysia~~~


Kali ni awak nak join pulak contest yang Cik Riben Putih ni buat...
Ok, baca la...
Klik SINI kalau nak join macam teman...



----->DETAILS PESAKIT<-----



NAMA
Ahmad Haziq Azlan bin Mohamad Tambeh


JENIS RABUN

  • rabun malam kot...memang takut bawak moto & drive kete waktu malam. apa pun tak nampak.
  • silau....terpaksa terkenyit-kenyit kalau tak pakai spec...
  • kabur tak menentu sebenarnya...sukati dia je nak datang....


POWER MATA
power mata takde. power spec ada.
hahahahahaha~~~
ntah la....
optometrist tu bagi kanan kiri 25 je...
pape ntah...
silau je katanya....
ada ke patut...
awak yang nampak tak nampak ni, kabonye silau je....


PUNCA RABUN

  • kecik-kecik dulu suka tengok tv dekat2 kot...
  • semakin berusia...
  • mata penat jawab exam lama-lama


TEMPOH MENGALAMI RABUN
entah la.... mata ni dah kureng sejak 6 tahun lepas (Form 1) tapi tak buat spec terus.
sekadar pakai menempek spec orang je (mungkin alah satu punca kot)....
Disember 2009 baru buat spec...


PERASAAN
tak best pun. Rimas sebenarnya nak pakai.
pakai bila perlu je macam nak keluar rumah.
selalu memang tak nak pakai la~~~
bila dah tak pakai, dah tak jumpa.
suka sangat campak rata-rata.
hahahaha....


PENGALAMAN MANIS MENJADI SI RABUN

  • kena puji dengan kawan yang dah lama tak jumpa. nampak lain katanya.
  • Kaunselor KMP kata ada rupa seorang penyelidik!!!!!!!!!!!! (*paling bangga)



PENGALAMAN PAHIT
salah aku jugak....Februari 2010, aku tertinggal spec kat surau.
ada orang terpijak kot...sumbing tepi kiri dah. Senget sebelah.
bila pakai, asyik melendot ke bawah je. asyik kena betulkan tiap kali jatuh.
Ni la satu2nya spec aku sampai sekarang....



ni la gaya paling comel yang aku mampu buat
hahahahaha





Tarikh tutup contest ni 14 Mei 2011.
Sape yang nak join gak klik je SINI.



Nota tangan(?) : entah bila nak buat spec baru. Masuk U nanti pun pakai spec pecah ni jugak kot~~~

7 people drop their comments!:

syaza syahhanna said...

haaaaku join jugak... haaa
dapat hape weyh join contest ny?

Azlan The Type Writer said...

trpulang la kat tuan punya contest ni nak bagi ape.....spec baru kot......hahahahahaha~~~

riben putih said...

twngs join~! adiah misteri dan saguhati menunggu pemenang~ jeng jeng jeng ^^

Azlan The Type Writer said...

kasi menang tau....
hahaahahah~~~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Marilah mari... heheh :)
Buat sunitkan BOTOX pada blog, yeahhh! cantik dah. heheh, Jemput masuk.. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehe.. alhamdullilah mata aku masih xrabun lagi... :)

gudluck k :)

Azlan The Type Writer said...

hahaha
maknanya Mr Top takleh join la kan....

SPONSOR

Ad