Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Tuesday, April 24, 2012

MENARIK: NOKIA 3310 MASIH RELEVAN?

Kini sudah tahun 2012. Kini orang lebih memilih telefon pintar seperti Android, Blackberry, iPhone dan lain lain.


General 2G Network GSM 900 / 1800
Announced 2000
Status Discontinued
Body Dimensions 113 x 48 x 22 mm, 97 cc
Weight 133 g (Standard battery)
Display Type Monochrome graphic
Size 5 lines
- Dynamic font size
- Softkey
- Screensavers
- Welcome message
Sound Alert types Vibration; Downloadable monophonic ringtones
Loudspeaker No
3.5mm jack No
- 6 Ringing tone levels
- 10 Volume levels
Memory Card slot No
Phonebook SIM only
Call records 8 dialed, 8 received, 8 missed calls
- Message templates
Data GPRS No
EDGE No
Speed No
WLAN No
Bluetooth No
USB
Camera No
Features Messaging SMS
Browser
Radio No
Clock Yes
Alarm Yes
Games 4 ( Snake II, Pairs II, Space Impact, Bantumi )
Languages 17 for menu, 11 for T9
GPS No
Java No
Colors User exchangeable front and back covers
- Predictive text input
- Smart messaging
- Calculator
- Voice Dial
- Mobile Chat mode for SMS
- Profiles
- Currency converter
Battery Standard, NiMH 900 mAh (BMC-3)
Stand-by 55 h to 260 h
Talk time 2 h 30 min to 4 h 30
Internal, 1000 mAh Li-Ion (BLC-2)
Stand-by 55 h to 245 h
Talk time 2 h 30 min to 4 h 30


Tak sangka, seorang mahasiswa dari Generasi Y masih lagi menggunakan Nokia 3310! Adakah penggunaan Nokia 3310 ini masih relevan?


Ada sesiapa tahu di mana Nokia 3310 ini masih dijual? Teman percaya agak sukar untuk kita menemui model ini masih dijual di mana-mana kedai telefon bimbit. Nokia 3310 yang turut dikenali sebagai "Nokia tiga tiga sekupang" ini dianggap telah wujud sejak berkurun lamanya dan sangat ketinggalan zaman. Tahukah anda bahawa Nokia 3310 sangat lasak? Tidak percaya? Klik SINI untuk lihat bukti.

Selain itu, permainan seperti Space Impact dan Snake juga sudah cukup bagi menghibur hati sang pengguna. Disamping nada dering mono (mono tone) yang bunyinya seperti trett trett trett trett sudah cukup memuaskan hati pelanggan. Walaupun ia tidak dilengkapi dengan kemudahan MMS, mesej bergambar yang bernilai RM0.30 tiap satu (pada waktu zaman kegemilangannya) cukup menghibur hati terutama sekali pada waktu sambutan perayaan seperti Hari Raya Aidilfitri dan Tahun Baru.

Klik LIKE dan SHARE andai anda pernah menggunakan Nokia 3310.


sumber

14 people drop their comments!:

hawiz said...

terbaik laaa

Ahmad Haziq Azlan said...

@hawiz
apa yang terbaik

Cik Adieb said...

Dulu sy guna fon Nokia 3310 tu.Mang best lah,cuma berat sebab btry fon tu besar

pha is said...

pergh.. legend kot.. hahaha

Ahmad Haziq Azlan said...

@Cik Adieb
ye ke

Ahmad Haziq Azlan said...

@pha is
kau ada?
hahaha

Yayah Nasake said...

handphone dulu2 masa mula2 handphone baru terkenal semua tahan lasak.. dibaling,dibasuh degnan mesin basuh, dihempas or terjatuh... masih lagi tegap dan kukuh.. x mcm sekarng... harap jer mahal tapi hancuss bila jatuh ckit....

Ahmad Haziq Azlan said...

@Yayah Nasake
harap je harga mahal kan

Ezad Skytech said...

nokia 3310 ni legend kot..takde fon ni..fon2 nokia yg sekarang ni tak mungkin wujud kot...haha...

> baling orang pun boleh pengsan ni...berat tu...haha~

Ahmad Haziq Azlan said...

@Ezad Skytech
pernah ke
hehehehe

Cik Eka said...

penah penah guna hp ni dulu..suka game bantumi..hehehe

main kacang.macam congkak

tq jenguk blog saya,gigi bongsu memang sakit gila...

susah nak cakap sakit cmne..mula2 tumbuh bukana sebulan dua,4,5 6 bulan baru keluar semua..sampai demam tau

Ini Kisah Tia said...

pernah guna tapi bukan sendiri punya .. ibu dengan ayah .. hehee .. tp suka bila taip mesej .. cantik tulisannya ..

Ahmad Haziq Azlan said...

@Cik Eka
terima kasih bagitau

Ahmad Haziq Azlan said...

@Ini Kisah Tia
legend
hehehehe
old skul

SPONSOR

Ad