Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Tuesday, January 3, 2012

Teringin Nak Culture Shock Macam Amalina Che Bakri


Teman teringin bebenor nak fly abroad, bukan sebab nak jejalan tapi belajar la ya... Kalau setakat nak berjalan-jalan, teman boleh je berjalan ke Singapore tak pun ke Siam je. Eh eh tak ada pasport pula. Ah takpe, cuti ni buat la.....


Waktu sekarang ni bukan main kecoh lagi kecoh kat FB (deactivated) dan Twitter mengenai kes Amalina Che Bakri yang kononnya culture shock tu. FB dia katanya dah deactive. FB teman pun dah deactive. Konon nak tumpu stadi la konon.... Eh eh mana aku tau? Apa boleh buat, blog sekarang pon tengah hot! Amekaw! Blonde terus! What? Picture? Sorry I taknak la tempek gambar dia kat blog I... Tak best plak.... Lantak pi kat dia la kan.....


Serius dol, teman teringin sangat nak ke oversea. Nak tunggu master buat Master in Business Administration(MBA) tak pun PhD nanti. Ah gedik sungguk engkau. Setakat MBA tu kat UUM & Um pon ada la bai.... Tapi kalau nama pun PhD mesti la nak buat kat oversea punya... Walaupun berlambak je pak arab & negro datang buat postgraduate di Malaysia tak kira lah IPTA mahupun IPTS.


Kembali kepada kisah Amalina yang gua tak kisah tu................. Entah la tak tau la nak komen. Dia pun dah cukup umur nak mengundi. Pandai-pandailah dia fikir mana yang baik mana yang buruk. Eh ada kaitan ke? Takde ek? Ah abaikan je.... Kalau komer teringin nak usha gambar Amalina yang cool tu, boleh usha blog Eyfa dengan Gamepoint ni. Eh cool ke? Tak cool mana pun.... Buruk gila kalau aku blonde macam tu. Serius, mesti gua kena cop K-Pop kalau buat blonde bing bling macam tu.


Apa apa pun semua tu tak penting, sebab tak ada kaitan dengan teman. Teman cuma nak kabo yang teman teringin nak sambung belajor kat eversea je... Komer pon saling tolong doakan teman ya.... 4 tahun je lagi..... Amin~~~~~~

6 people drop their comments!:

SPONSOR

Ad