Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Saturday, January 7, 2012

CELAKA PAK ARAB PENIRU!

*MAAF, TAJUK ENTRI YANG PENUH KE-EMO-AN*

Pagi tadi teman ada paper Business Mathematics di Kolej Tun Hussein Onn. Untung ada Iwan tolong hantarkan naik kereta dia. Huzaifah naik. Salleh & Syakir tak nak naik sama. OK tak kisah. Asalkan sampai dewan peperiksaan, itu yang penting dan utama.




Air yang tenang jangan disangka tiada buaya. Hari yang panas terik jangan disangka takkan hujan di tengahari. Eh cuaca hari cantik je. Panas terik lagi. Siap kena sun burn lagi tau. Teman cuma nak bagitau yang soalan hari ini jauh lebih susah daripada yang dijangka. Aduhai~~~ Tak sangka, soalan-soalan past year lebih mudah dari soalan kami tahun ini. 


Eh ada kaitan ke dengan Pak Arab mangkuk peniru? Huh amekaw! Geram ni............... OK lah, takde pun geram mana, tapi ada lah juga geram... Apa jenis ayat ni? Al-kisahnya begini, sewaktu exam tadi, ada seorang pak arab (kenapa mesti letak pak?) dari Section 01 duduk depan teman. Salleh pula duduk di sebelah kiri. Ah itu bukan masalahnya. Tak kisah pun siapa yang duduk depan belakang kanan kiri. Isunya di sini sekarng adalah KEJUJURAN! Bukan kejujuran perasaan cinta, tetapi jujur dalam peperiksaan!


Habis sahaja exam, petang tadi Salleh baru cerita bahawa pak arab tu meniru! Zaman sekarang ni kan teknologi di hujung jari. Keluarkan je handphone mahal touch screen, yang tak touch screen pon tak apa, asalkan canggih ala² Android pun cukup. Tup tap tup tap keluar je nota atas skrin telefon bimbit tu. 

"Ehem ehem. WTF is that?"

Walaupun setelah ditegur dengan Hajah (Cik) Norliza, pak arab tu buat cool je buka balik handphone dia setelah hajah beredar. OK ayat kat atas tu hiperbola. Dialog sebenar lebih cantik ayatnya. Celanat kau pak arab! Sedap je kan kau meniru! Aku ni dah la serabut kepala otak 3 jam tak dapat jawab semua, kau sedap je usha nota, dapat jawab semua soalan terus keluar awal. 


Ini bukan kali pertama dia meniru. Sebelum ni sewaktu Test 2, dia dengan seorang lagi pak arab & negro seorang bersekongkol, siap tukar-tukar kertas jawapan lagi. Terbaik punya trio!!!!!!! Teman yang kebetulan selang satu meja dari belakang mereka, terbakar je hati ni, siap sumpah seranah lagi. Astaghfirullah..... Dugaan betul.... Meja dewan kuliah tingginya ikut level. Susun paling tinggi dari belakang. Tu pasal boleh nampak modus operandi mereka. Dengan jawapan-jawapan mereka sekali teman nampak! HAHAHAHAHA tapi tak tiru OK... Buat apa nak tiru kalau jawapan mereka pun salah. Soalan tu senang je pun. Soalan future value. Engkau jawab guna formula Annuity pula. Memang sah sah la kau salah!


ni iklan je. Masa Test 2 hari tu, ada kucing baru beranak dalam surau. Snap sikit la anak beranak ni tengah menyusu.



Kembali semula kepada exam hari ini, keluar je dari dewan, pak arab ni tegur dengan negro sorang ni. 

"How are you?" 
"I'm fine!"

Ah nampak sangat komer meniru! Ah lantak kau la........ Engkau nak sangat A kan, ambiklah kau labu........ Jadi kalkulusnya di sini, jangan ingat international student yang datang ke Malaysia ni panda-pandai belaka. OK mereka memang bijak. Bijak membodek, bijak meniru, bijak bela toyol, bijak menipu dan lain-lain lagi. Tu lah pasal kita selalu baca dalam Metro mahupun berita tergempak jam 8 yang negro negro ni tertangkap dek kerana jenayah. 



nota kaki: Maaf, teman bukan mahu bersifat perkauman, racist mahupun kebangsaan(?????) sebaiknya sekadar ingin berkongsi buah fikiran dan pendapat sahaja. Juga tidak ketinggalan,meluahkan perasaan. HEHE




KLIK: KERTAS SOALAN MATEMATIK PERNIAGAAN SHD 1703

2 people drop their comments!:

Noh Kodiang said...

fuck giler aku org macam nih...org laen mniru gak...tp ni dah kira mcm tak hormat tahap gila babi kat lecturer...buto la...kasi flying kick sikit ntuk diorang nih...

Ahmad Haziq Azlan said...

memang hell giler diorang ni

SPONSOR

Ad