Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Monday, September 26, 2011

Dodol ku yang pertama


Malam tadi berjaga sampai jam 2 pagi semata-mata nak buat buat dodol ni. Dodol bodoh-bodoh je. Aku tak ada la expert macam Alif siap guna Photoshop untuk buat dodol ni. Aku lagi advance, guna Paint je. Hahahahaha pastu aku tacap² sikit guna Picasa. Aku ada je Photoshop CS5 tapi tak reti nak guna. Tak pernah terdedah pun nak guna photo editor semua ni. Mungkin aku patut berguru dengan Alif si mastermind tu kot.


Buruk giler kan dodol aku ni. First trial guna Paint. Lining pon tebal semacam je. Rambut ungu dah macam badut sarkas. Mata pun juling. Mulut nganga tak sudah, nanti biar lalat masuk. Telinga pun tak ada. Alien ke apa ni. Toyol pun ada telinga weh~~~ Hidung senget? Baru buat plastic surgery la..... Comel tak? Hahahahahaha~~~~~

nota kaki: segan la pulak nak tunjuk kat korang, Hahahahaha~~~~

16 people drop their comments!:

alif ismail said...

heheheh...

satu langkah permulaan yang bagus dan bijak!

anda sudah melangkah ke alam dodol...huhhuhu..

hish, mane ade sifu lah..!!! alif pun baru je balajar guna photoshop dan masih lagi explore that kind of software..

ingat ni je, apepun yang ingin kite lakukan, buatlah dengan bersungguh2 disertakan dengan minat dan niat yang baik...!!

gud job and gud try!!!

Ahmad Haziq Azlan said...

mesti korang gelak tengok dodol ni kan

hajar mahmood said...

macam muke lan laa. hahaha ^^

eh. nanti si alif ni boleh laa ajar haja jugak kan.yey! ^^

Ahmad Haziq Azlan said...

hey hey lan takde la sakit kuning macam tu

hajar mahmood said...

hahaha. sape cakap. ade sikit laa iras2.

gamep01nt said...

Dodol = Doodle??

Ahmad Haziq Azlan said...

mana yang iras tu?
rambut ungu?

Ahmad Haziq Azlan said...

dodol=doodle la
hahahahaha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh... cantik siot.,.. ko memang ada bakat la bro... nengok rambut dodol ko pon dh tau.. berseni gilerrr :)

Ahmad Haziq Azlan said...

ai perli nampak......

Ezad Skytech said...

sekurang2nya jadi jugak dodol ko kan...haha~

Ahmad Haziq Azlan said...

hahahahaha
jadi dodol ada la....
ni bukannya doodle~~

Anonymous said...

dah mahir ber'dodol' ke?
saya pun baru jgk lagi dalam dunia mendoodle ni..kalau nak try bentuk yg berbeza sikit, boleh guna software microsoft excel. boleh tgk tutorial kat youtube..

Ahmad Haziq Azlan said...

masih lagi pertama, tiada kedua.
busy la. takde masa nak buat lagi

myra azraff said...

first trial?okey la tu...keep it up..practice makes perfect..x lama lagi mesti lebih cantik...

Ahmad Haziq Azlan said...

ni kan 5 bulan lepas....
sekarang pandai dah....

SPONSOR

Ad