Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Saturday, December 24, 2011

Dah Pandai Buat GIF Guna Photoscape



Lambat sangat tunggu Alif nak buat gif pic untuk teman, last last awak buat sendiri gif pic ni. Alah bukan susah mana pun. Guna je Photoscape paling senang. Tinggal nak bubuh gambar, kemudiah pilih effect. Betul senang....




Alamak! Terbesar pulak gambar ni. Lupa nak setting dulu sebelum buat. Kalau guna saiz blogger, nanti dia tak bergerak pulak. Terpaksa guna original saiz. =.="


OK, memang tak menarik mana pun kan gambar ni. gambar ni awak ambik Rabu lepas, sewaktu kelas kokurikulum tenis yang terakhir untuk semester ni. Tahun depan nak ambik kayak ke la senang. Ingatkan nak nak buat video stop motion guna gambar-gambar ni. tak sangka jadi gif pic plak. Hahahahaha

Sebenarnya inilah kali pertama teman buka dan guna Photoscape. Baru minggu lepas install. Tapi baru tadi buka. nak try la..... Nal berekspermen dengan Photoscape plak la lepas ni.... hehehehehehe

12 people drop their comments!:

ijA said...

ala..xreti guna..buatlah guna tutorial..nak tahu cam ne nak buat..

CINTA UNTUK KITA said...

Aah.. buatlah tuto.. barulah senang nak faham n buat nnti.. hehehe!

alif ismail said...

hey azlan...alif dah buatkan lah pic animated untuk azlan...tak check comment ke???

apepun tahniah heh coz dah pandai buat...

Ahmad Haziq Azlan said...

tutorial? kalau rajin.....
hehehehe

Ahmad Haziq Azlan said...

alif, dah tengok pon....

ainol akasyah said...

azlan buat la tuto plishhh nt dah buat tlg bg tau ek

iMBobo said...

gud job!

Ahmad Haziq Azlan said...

alamak ada permintaan pulak nak tutorial ni.....

Ezad Skytech said...

aq da lama install photoscape ni..tapi tak explore sgt...hee~

IMANSHAH said...

kelas kau maria

Ahmad Haziq Azlan said...

same la..... tak abes explore lagi.....

Ahmad Haziq Azlan said...

erk
maria mariana ke?

SPONSOR

Ad