Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Saturday, June 9, 2012

RESEPI: ROTI KAYA PENYET

Petang ini teman ingin  kongsikan resepi orang bujang, yakni Roti Kaya Penyet

Bahan-bahan yang diperlukan adalah roti Gardenia Bonanza Big Value yang bernilai RM2.65 sebungkus, kaya Gardenia Auntie Rosie's yang bernilai RM2.50, satu peket Milo 3-dalam-1 dan satu sudu teh gula. 








Peralatan yang diperlukan adalah sebuah beg komputer riba, sudu, pinggan, dan mag (mug).






Cara Penyediaan:

  • Kita sediakan Milo terlebih dahulu. Isikan 8/10 air panas ke dalam mag. Tuangkan sebungkus Milo dan satu sudu teh gula. Kacau.
  • Mari kita sediakan roti pula. Masukkan roti ke dalam sebuah beg. Kalau boleh gunakan beg komputer jenama HP berwarna merah ( seperti dalam gambar) supaya rasanya lebih sedap.
  • Letakkan beg tersebut pada kerusi, dan sandar padanya. Biarkan selama 2 hari.
  • Ambil roti yang telah penyek itu. Letakkan pada pinggan. Kita cuma perlukan 4 keping untuk satu hidangan (sekali makan).  

  • Sapukan kaya pada setiap keping roti.
  • Lipat roti kepada dua.
  • Susun dan hiaskan di atas pinggan.
  • Sedia untuk di makan bersama Milo panas.






Resepi ini boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja tanpa mengira lapisan masyarakat, bangsa, mahupun umur. Walaupun ini adalah resepi orang bujang, suri rumah yang sudah kehabisan idea untuk memasak di rumah juga boleh mencuba resepi ini. Kalian pasti tidak akan menyesal dan puas hati!


11 people drop their comments!:

shahsyaz said...

hahahhaaaa, adoiyaiiiii~!!!!!!

kt bilik neh ade roti, boleh cube,

Ahmad Haziq Azlan said...

@shahsyaz
cuba jangan tak cuba

Aremieroul Akim said...

siot.. ingat kan resepi apalah tadi.. grrr..~

p/s : sedapnya kalau dapat makan petang2 cam ni..~~

babycomel said...

comei sungguh roti tu kan bila kita penyek-penyek dia ;)

Ahmad Haziq Azlan said...

@Aremieroul Akim
boleh la cuba ok
hehehe

Ahmad Haziq Azlan said...

@babycomel
bentuk dia pon lain je kan

K O R I E said...

hahaha~ nt kt kolej boleh la cuba
bernas betul idea ni

Ahmad Haziq Azlan said...

@K O R I E
hahaha
cuba jangan tak cuba

Datocath affandi said...

haisyh.. sedapnye roti yang dah agak mampat hihi..

Ahmad Haziq Azlan said...

@Datocath affandi
kakak askar kena cuba ni

Anonymous said...

rate a quality professional evaluating my barrels but you have to hang those too [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ[/url]Product Or Services Specs with regards to presidential election of 2008The 2008 [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ 財布[/url]Last summer a bear made a career out of going of they did a accomplished job with their http://www.tonyluxury.com[/url] between and the people I have not information regarding the two options for

SPONSOR

Ad