Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Wednesday, June 8, 2011

Penantian Tamat : Berjaya ! ! ! ! !

Assalamualaiku wbt dan salam 1Malaysia.

Entri kali saya nak berkongsi sedikit rasa gembira di hati ini.
Ewah~~~~~
Hohohohohoho.....
Alhamdulillah, sekitar jam 12.15pm tadi buat semakan permohonan ke UniKL di http://admission.unikl.edu.my/.

Keputusannya?
Syukur kepada Allah Maha Besar, permohonan berjaya!!!!!!!!!!!!
Pilihan pertama lagi~~~
Bachelor of Accounting (Hons).



alhamdulillah~~~



sebahagian daripada surat tawaran



Persoalannya di sini sekarang, patutkah saya pergi ke UniKL?
Program cantik dah. Tapi UPU tak keluar lagi.
UPU susah nak dapat Accounting pulak....
Ye la.... Tak dapat 4 flat.... Jangan harap la nak dapat Accounting....
Kira macam student sains la jugak... Kalau tak dapat 4 flat tak dapat la Medic...

Ada sebarang cadangan? Susah wo~~~
UniKL ni walaupun IPTS, tapi under MARA.
IPTA tak dapat lagi...Sekarang ni target Business Administration kat UPM je...
Hhhmmmmmmm........

*******************************************************************************

Nota kaki: Tak dapat buat keputusan X(


18 people drop their comments!:

mottymot said...

abg saya pun cakap nak masuk IPTA course accounting ni susah. sbb tak banyak pilihan IPTA. anyway, good luck. kakak saya pun dapat UniKL. (:

アヌム ちゃん said...

tahniah..tapi try la tunggu upu.kot2 dapat kan..huhu

miezah said...

congrate bro ..
tp cdgan cek, bek ang tggu upu dlu ..
mna lar thu kot kot rzeki ang dpt yg ang mahu tuu ..
HEHE.

AiNi FiZa said...

ala....tgu la upu...
ko ni... unikl kan swasta...slalunye...wasta...sjil tak laku la...*lecturer aku y ckp

puteraduyong said...

blaja je...kat memana pun ok je...janji result cemerlang... :)

Aina said...

tahniah dik...buat lah istikharah :)

Azri Fathurrahman said...

wehhhhh .. best wehhhh , tak tahu pun pasal mohon unikl ni , aku memang minat weh nak masuk unikl T.T ..

Muhammad Syaham said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad Syaham said...

alhamdulilllah,
congratez..
tp, sbar dulu..
upu belum keluar lg..

Anonymous said...

tahniah...well, kalau adik masuk UniKL, jumpe la akak nati sbb akak akan ada time orientasi.. program accounting adlah yg terbaru ditawarkan di unikl. dan kalau adik masuk, adik merupakan second generation for ISE.. gud luck..pikir elok2.. mane2 pon..=)

Famili Ceria said...

bek ang masuk UniKL ...dapat MARA...bes oo MARA...x yah byq byk2 cam PTPTN

Ahmad Haziq Azlan said...

pengumuman buat semua!!!!!!!!!!!!
hehehehehehe....
saya tolak uniKL ni...
saya kan terima tawaran UPU walaupun dapat kos yang tak best..
UPM menanti diriku...
ewh~~~~
hohohohoho....
unikl ni kene bayar RM250 sewaktu buat pengesahan sebelum 26 JUn la...
rugi la....
upu pulak keluar minggu kedua Julai...
dipendekkan cerita, saya tetap pilih ipta....

hyemynameisrasyid said...

ohh.,xpe la kalau tolak pon.,
xkesah universiti mana2 pon.,yg pnting ada pngesahan mqa dan pling pnting, niat nk blaja tu ada.,
aku pon unikl je.,MIAT,. under MARA,. aku tolak ipta bukan sbb xbagus.,tp sbb aku mmg minat bidang aku skang ni sejak di bangku skolah.,so, kalau kita buat apa yg kita minat, insyaAllah.,bnda tu akan jadi sesuatu yg mnyeronokkan.,^^

do the best k~

salam perkenalan dari Alahai~ jemput la ye^^

Ahmad Haziq Azlan said...

last last semua tak dapat.....saya pegi ke UTM je....hahahaha

Anonymous said...

bapak aku dah bayar rm250..untuk unikl ..so skunk tunggu loan mara...hehehe..unikl snang dpt tmpt praktikal sebab ade byak kemahiran,,dkat tmpt bpak aku keje pun byak bdak unikl..dengar cite dia pinjam mara smpai 40000 tp just bayr 6000 for diploma....ade lagi satu dia pinjam 80000 untuk asasi kat unikl tp just bayr 24000...mhal la gak,,tp berbaloi..so fikir2 la ptptn ataupun mara...so jgnla tkot untuk amek risiko..kalo tkot baik duduk rumah ta pyah blajar...amek la course yg bleh pegi jaoh mcm electrical enginerring t kalo da tak de keje bleh wat wayering...or amek course automotive, senang cter jurusan yg boleh buat kita jd tauke ,,,hehe renung2 kan la

Ahmad Haziq Azlan said...

@Anonymous
entri dah hampir setahun la

Anonymous said...

Aku dah siap masuk study UUM ijazah Undang - undang (law) selama 1 thn.. minta tukar p kos accounting tapi x dapat sbb kuota dah penuh.. Last2 aku stop uum masuk UNIKL je. Demi minat.. kad matrik UUM simpan buat kenangan dan bukti.. Hahaha

aisyah humayraa said...

emm hyee..
saya telah diterima offer unikl bachelor of accounting for intake this september.
and you, tahun 2011, right?
so which one you choose ?

SPONSOR

Ad