Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Thursday, June 16, 2011

Aku pun ada Logo Sendiri la...

Yes! Yes! Yes!
Akhirnya aku berjaya juga buat logo aku sendiri.
Takde dah logo Blogspot tu kat blog aku.
Heheheheh
v
v
v
v
v
Tak kesah la korang kata apa pun...
dah blog aku....
suka hati la nak bubuh pic apa pun nak buat logo
huhuhuhu
v
v
v
v
v
v
aku letak pic ni jadi logo
mengancam tak?????


mengarut je kan....
hehehehehe
suka hati la....
dah aku suka......
v
v
v
v
v
setelah di resize maka jadi la macam ni


nama pun logo kan.
mana boleh besar²~~~


nampak kan bezanya
_________________________________________________________________________________

Caranya mudah jer. Mula2, korang buat satu logo yang bersaiz 15x15 px. Nak lagik senang, buat jer logo tu saiz besar dulu, pastu baru la korang kecikkan jadik 15x15 px. Baru smart.

Kemudian korang upload kat memana laman web yg free untuk upload logo terbabit. Amik dianyer URL. 

Kemudian pegi dekat design>edit html>
jangan tick widget expand template.

cari kod kat bawah nih.
<b:skin><![CDATA[
pastu, korang pastekan kod di bawah ni, sebelum kod kat atas nih.
<link href='URL LOGO ANDA' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>
dia akan jadik camni 
<link href='URL LOGO ANDA' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>
 <b:skin><![CDATA[
 Yang hijau tu silalah tukarkan kepada url 
logo yang anda upload tadi. Dan akhirnya kalau menjadi, blog korang akan ada logo camni.
________________________________________________________________________________

terima kasih kepada uncle Noh yang telah memberi tunjuk ajar

SPONSOR

Ad