Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Saturday, June 9, 2012

AWAS JANGAN PERCAYA LELAKI BERDARAH KETUK TINGKAP KERETA ANDA
Untuk maklumat anda. (Sangat Penting!) -


Jika anda melihat seorang lelaki (terutamanya India) yang menunggang motosikal dengan tangan yang berdarah, dia mengetuk tingkap kereta meminta anda untuk berhenti serta merayu untuk beri kertas tisu bagi membersihkan darah mereka apabila anda sedang memandu kereta.Ingat!!!!!!!! JANGAN sesekali memberhentikan kereta anda! Walaupun dia cuba merosakkan dan memhimpit kereta anda, JANGAN menghentikan kereta tetapi teruskan memandu ke balai polis yang terdekat.

Taktik jenayah seperti ini telah dilaporkan dalam kira-kira 40 kes di Seremban, K. Lumpur, Shah Alam, P. Jaya dan stesen Polis Daerah Klang Town (sebenarnya di sekitar seluruh negara).

Lelaki-lelaki ini adalah penjenayah samseng terutamanya dari bangsa India, Mereka bekerja dalam kumpulan dan berani untuk melakukan jenayah ini walaupun di kawasan-kawasan sesak yg mana tiada siapa yang akan berani memberhentikan kereta untuk membantu anda.

Tujuan utama taktik ini kotor adalah untuk merompak anda atau bahkan mereka akan merogol jika anda pemandu wanita memandu berseorangan.

Entri ini bukanlah dibuat untuk menunjukkan sifat rasis, sebaliknya ingin memberi peringatan kepada semua orang. Mencegah lebih baik daripada mengubati. Minta perlindungan dari Allah daripada manusia atau perbuatan manusia yang bertujuan jahat atau merugikan.

4 people drop their comments!:

SPONSOR

Ad