Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Saturday, September 15, 2012

Majlis Resepsi Robby Harmy & Suria Shafida

Dalam entri INI teman dah ceritakan mengenai hari pernikahan abang teman dengan isterinya. Dalam entri ini pula teman akan kongsikan pula majlis resepsi di rumah pengantin perempuan pula. Majlis ini telah diadakahan pada hari Ahad 9 September lalu. Walau bagaimanapun, teman tidak berada di tempat kejadian. Dari malam Sabtu (Jumaat malam) lagi teman dah balik ke Johor.

Dari teman cuma dapat tengok gambar dari FB abang teman sahaja. Itupun dia upload sedikit sahaja. Tak tahulah siapa yang telah merakamkan gambar-gambar tersebut. Takkan pengantin nak rakam gambar sendiri kot. Barangkali sepupu kami kot. Tak apa, majlis di rumah kami Ahad nanti teman pula yang akan jalankan tugas tersebut. Buat kenang-kenangan hingga anak cucu.


Robby & Haji Tambeh. Nampaknya temanya adalah kuning diraja.


Itu dia pengapit pengapit sebenar. Murad, sepupu kami.
Nasi ayam RM2.50.
Mungkinkah itu adalah hidangan utama untuk pengiring pengantin lelaki?

Pengantin perempuan menyambut suami di pekarangan rumah. Yang pegang bunga manggar tu adalah adik bongsu kepada Suria. Teman pula adalah adik bongsu kepada Robby.

Makcik-makcik (ibu saudara) yang menjadi pengiring. Lokasi dipercayai di Masjid At Taqwa, Bukit Kapar. Ye lah, teman bukannya ada sekalipunmasa tu.

Dari kiri Cik Adok, Bik Nur, Cik Ita, Cik Tini, Lin. Kita mention yang tua-tua je. Bik Nur dengan Cik Ita ni adik ipar mak. Lin pula anak Cik Adok. Ada anak dah pun. semakin besarlah keluarga kami.

Dari kiri Rasul (anak Cik Ita), Paman Nanang (suami Bik Nur) & Man (anak Cik Adok). Man pun tak lama lagi nak kahwin. Yang badan separuh tu entah tak tahu siapa.

Tu dia............... Tak tau berapa puluh kereta yang datang pun tak tau la..... Alhamdulillah, ada juga yang sudi jadi pengiring. Waktu giliran teman nanti harap-harap lebih meriah la gamaknya.

Bergerak masuk ke rumah pengantin perempuan.


Ini? Hurm........ Tak susun gambar elok-elok la. Gambar ni sepatutnya kat atas kan....

Tengok, ramai betul ahli keluarga kami yang datang. Yang pakai baju hijau nak bersalam tu Bang teman, Jamil namanya. Tudung pink tu pula kakak sulong kami. Yang lain-lain adalah pakcik, makcik dan sepupu kami.

Gambar-gambar ni teman ambil terus dari FB abang teman. Tu yang ada yang teratur. Ada juga beberapa gambar yang tak sesuai untuk dikongsikan. Jadi terpaksa klik Remove. Hehehehe. 

InsyaAllah, hari Ahad ini giliran majlis persandingan di rumah kami pula. Teman masih tersangkut di Johor ni. Alhamdulillah tadi dah beli tiket. Pagi nanti jam 10 teman akan menaiki bas untuk pulang ke Perak.

Nantikan sambungan entri seterusnya mengenai majlis persandingan di kampung kami pula nanti.

23 people drop their comments!:

www.QueAchmad.com said...

Salam ZulKaedah. Alhamdulillah Abe sempat singgah & akan menjadi Sahabat Setia Blog ni, InsyaAllah... Abe singgah dari Blog Abe: www.queachmad.com

Abe masih baru lagi dalam Dunia Maya ni, harap jasabaik untuk support Abe, bantu Abe. Kalau tak keberatan, mohon pautkan Blog Abe di sini supaya dapat kita sama2 berjuang MEMERIAHKAN DUNIA MAYA NI... Terima Kasih, Jasamu Dikenang... Jika ada rezeki Blog Abe dipautkan ke Bloglist, harap dapat maklumkan pada Abe tentangnya, InsyaAllah.. Blog ini pun akan Abe pautkan pada QueAchmad.com

jihah jimur said...

mabrook^^ tahniah tuk abg ko~

pha is said...

nasik ayam rm 2.50 tu spoiler sungguh la.. hahaha

Nasz said...

Selamat pengantin baru kepada abang awak. Semoga berbahagia ke akhir hayat.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

kiera'sakura said...

tahniah untuk abang semoga majlis menyambut menantu nt dipermudahkan Aamiin

Ahmad Haziq Azlan said...

@www.QueAchmad.com
follow anda juga

Ahmad Haziq Azlan said...

@jihah jimur
tunggu ko plak pasnih

Ahmad Haziq Azlan said...

@pha is
aku pon tak tau kat mana

Ahmad Haziq Azlan said...

@Nasz
nasz pob boleh kira pengantin baru juga

Ahmad Haziq Azlan said...

@kiera'sakura
lepas ni kira pulak ye

maszull said...

assalamualaikum azlan...selamat pengantin baru yer...:)

Ahmad Haziq Azlan said...

@maszull
abang saya la mama

CekbOlat-bOlat said...

byk sgt gmbr . ade yg tak dpt tgok :(

Ahmad Haziq Azlan said...

@CekbOlat-bOlat
internet slow kot

Ibrahim Ismail said...

Tumpang tanya macamana kasi tersembul tu gambar bilaapa mouse melintasi atasnya?

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

outbond malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

outbond malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Anonymous said...

uegxzboyt www.newdiscountlouisvuittonhandbag.com fhfnwcwma [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton bags cheap[/url] sxmmkftop
sfbnabgqn www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com iqtqigjer [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton bags sale[/url] hbaioqyhc
lymxrdzld www.louisvuittonluggageonline.com wymtlnasb [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton handbags[/url] qzxikeess
hjymfcwmn www.louisvuittonhandbagson-sale.com tavhcohdb [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton handbags outlet[/url] ykrqwcolh
mbsoojszo www.louisvuittonreplicbagsonline.com fxoflkvye [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]cheap louis vuitton bags uk[/url] ftmjixzxf

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

blogger, jom join!

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger.html

SPONSOR

Ad