Ad

Nuffnang Ads

My Friends

Wednesday, April 27, 2011

Segmen AKU mengenali blogger/kawan...:)

Kali ni aku nak join segmen AKU mengenali blogger/kawan...:) anjuran Cik Afifah Adnan pulak~~~
macam best je segmen ni...hehehehehe...kena jawab 10 soalan pulak......takpe, takde hal punya.....

1
nama penuh Ahmad Haziq Azlan.....bin tak payah kot.....
umur 19 tahun.
pendidikan tertinggi, Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia, 
Program Satu Tahun, 
Jurusan Perakaunan di Kolej Matrikulasi Perlis.
nama blog...Azlan The Type Writer.......sebelum ni nama lain....
hohohohoho~~~

2
aku start blogging ni sejak Form 4 (2008) lagi.....
tapi memandangkan aku tinggal kat asrama, internet pun susah nak dapat,
emel dengan password semua dah lupa....
tahun 2009 aku start blog baru....
kononnya untuk blog kelas....
last2 aku sorang je yang manage.....
lama2 aku pun dah tak update....
ya akhirnya pada Januari 2011 aku kembali berblogging....
nama asal blog ni ialah Student King....student-king.blogspot.com URL yang asal.....
aku guna sebagai salah satu bahan presentation untuk projek kelas Bahasa Inggeris....
Apabila tamat pengajian(baru seminggu), aku buat keputusan untuk ambik blog ni jadi blog aku sendiri...

3
Pengisian?
sebelum ni memang aku letak informasi yng berkaiatan dengan pendidikan je...
ye la....nama pun Student King.....
kena la post yang berkaitan dengan sistem pendidikan negara....
tapi sekarang tak lagi.....
kebanyakannya berkisar tentang kehidupan seharian....

4
fan page? yang untuk Student King ada la.... 
sudi2 la LIKE ye.....tak sempat nak edit baru la.....
Group blogger?
ada la 2,3.....itu pun kawan aku yang addkan...
contohnya macam Sahabat Blogger, Kaki Blogger, Blog, Blogger Senja, & Blogwalking Widget.
Semua ni boleh jumpa kat dalam Facebook.

5
perkara yang tidak wajar dilakukan dalam blog?
aku memang tak suka dengan autoplay song...
dah la ada yang letak lagu yang ntah pape...
kalo nak letak lagu pon, letak la MP3@MP4@player yang boleh pause,stop.
takde la nak menyakitkan telinga ni nak dengar....
kalau lagu sedap, anda imaafkan.
hahahahaha....

6
Aku nak blog aku lebih ramai orang follow...
yang komen pun ramai....
takde la "crick crick" je lepas post entry. 
Taip punya panjang, tapi takde yang baca....
komen lagi la takde....

7
Komuniti blogger sepatutnya berkembang dengan lebih luas.
Melalui blog ni la jugak semua orang boleh meluahkan rasa hati masing-masing
(jangan over sangat sampai menyentuh peribadi seseorang.Nanti dapat label fitnah. Sia-sia je kena masuk makhamah nanti)

8
Majulah blog untuk negara!
Takde tips la...aku pun newbie lagi....

9
aku nak.....entry yang menarik hati aku.seronok nak baca.

10
Blog Afifah Addnan ternyata amat colourful dan menarik hati aku untuk follow.
ha aku dah follow, pls follow me back wokeh. hehehehehe....




sekarang aku nak tag 2 orang blogger yang lain.

P/S: Jangan lupa undi aku tau. Sila klik kedua-dua ikon yang ada kat blah kiri atas tu. 
       Ada 2 kategori berlainan. Undi jangan tak undi :)

2 people drop their comments!:

aizamia3 said...

sekarang dah ramai berblog.. macam2 gaya penulisan yang ada.. terpulang bagaimana kita nak olah untuk menarik perhatian orang untuk singgah blog kite.. selagi tak memudaratkan ok je.. layan je.. ;)

Azlan The Type Writer said...

terima kasih aizamia3
:)

SPONSOR

Ad